ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

Ονομάζομαι Αλεξιάδου Καρολίνα και η πρώτη μου επαφή με τη yoga, σαν ασκούμενη,έγινε το 2004 κατά τη διάρκεια του διδακτορικού μου στην Αγγλία (PhD Immunology, Imperial College). Δουλεύοντας τότε σε συνεργασία με την ρευματολογική κλινική ενός μεγάλου νοσοκομείου εντυπωσιάστηκα με την χρήση της yoga ως συμπληρωματικού μέσου θεραπείας για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων.

Έτσι μετά από ένα τραυματισμό αποφάσισα να στραφώ στη yoga για λόγους αποκατάστασης. Διανύοντας μια, επαγγελματικά, πολύ πιεσμένη περίοδο ανακάλυψα ότι η yoga δεν αποτελεί μόνο έναν ήπιο τρόπο εκγύμνασης αλλά κι ένα αποτελεσματικότατο μέσω ψυχοθεραπείας…

……αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Αρχικά ασκούμενη στην Iyengar yoga, επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισα να δοκιμάσω και άλλα είδη yoga όπως η Astanga και η θεραπευτική yoga. Έκτοτε, μαθήτευσα δίπλα σε δασκάλους όπως η Άννα Ζώρζου, η Κατερίνα Κατσογρεσάκη, η Τίνα Ζυμαράκη, ο Νίκος Φλωράκης και η Άντα Στυλιανίδου, ενώ έχω παρακολουθήσει και αρκετά σεμινάρια με τον Σάββα Γιάντση (Αstanga) και τη Βούλα Μπόλου (Ιyengar). Έτσι, πήρα εν τέλει την απόφαση να παρακολουθήσω την εκπαίδευση διδασκάλων 200 ωρών του συστήματος YogaWorks® στην Αθήνα με την Άννα Ζώρζου.

Τα μαθήματα μου βασίζονται στα συστήματα YogaWorks®, Hatha και Astanga Vinyasa καθώς περιλαμβάνουν ροή Vinyasa και ευθυγραμμίσεις σε συνδυασμό με προσεγμένη αλληλουχία των asana. Ασκώ ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η δομή των μαθημάτων να χαρακτηρίζεται από συμπόνια, ακεραιότητα και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα να τιμά τη μοναδικότητα του κάθε ασκούμενου.

Namaste!