Free Online Resources

Yoga σημαίνει ένωση.
Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ερχόμαστε πιο κοντά κι ας μας χωρίζουν τοίχοι, δρόμοι, πλατείες.
Ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με ελπίδα μέσα από την ευγνωμοσύνη που είμαστε υγιείς. Ας διαλογιστούμε για το καλό όλων μας κι ας αφιερώσουμε χρόνο ατομικά στον εαυτό μας.

Συμβουλες για να παραμεινουμε σωματικα & ψυχικα υγιεισ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Βλέπουμε την παραμονή στο σπίτι σαν μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε καλύτερες συνήθειες:

  • Φροντίζουμε το σπίτι μας. Είναι σημαντικό να έχουμε καθαρά, αερισμένα υπνοδωμάτια και να στρώνουμε το κρεβάτι μας.
  • Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φως και τις πολύτιμες ιδιότητές του για τις δραστηριότητές μας. Με άλλα λόγια επιλέγουμε το πιο απαιτητικό κομμάτι των δραστηριοτήτων μας να γίνεται με το φως της ημέρας.
  • Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε συχνά στο βεράντα ή στην αυλή αν διαθέτουμε. Η επαφή με τον φρέσκο αέρα μάς αναζωογονεί και μας τονώνει ψυχικά. Ιδανικά, η απόλαυση καφέ ή τσαγιού μετά το μεσημεριανό φαγητό στη βεράντα ή στην αυλή με μια ήρεμη συζήτηση -χωρίς συσκευές- ή με ένα βιβλίο μπορεί να μας προσφέρει σημαντική ανάπαυλα και γείωση του στρες.
  • Κρατάμε ημερολόγιο με ό,τι μας άρεσε και μας έκανε να νιώσουμε ιδιαίτερα ευχάριστα. Καταγράφουμε σκέψεις και μελλοντικά πλάνα, ακόμα και για την αυριανή ημέρα, κάτι που έχουμε να περιμένουμε.
  • Επιδιώκουμε την τηλεφωνική συνομιλία από την ανταλλαγή μηνυμάτων. Είναι ο καιρός να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας, τόσο από πλευράς δεξιότητας όσο και από πλευράς σχέσεων.

φΙΛΤΡΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ

Έλεγχος στην πληροφορία σημαίνει έλεγχος στις πηγές ενημέρωσης όχι μόνο για να λαμβάνουμε αξιόπιστα νέα αλλά και για να μετριάσουμε το στρες και την αγωνία που ενδέχεται να μας καταβάλλει.

Δυστυχώς, η ανθρώπινη φύση στις κρίσιμες στιγμές τείνει στην κινδυνολογία και στη διασπορά υπερβολικών ειδήσεων, είτε από ενδόμυχο φόβο, είτε από προκαταλήψεις. Δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα αποδώσουν το φαινόμενο του κορονοϊού σε θεωρίες συνομοσίας, θρησκευτικές απειλές κλπ.

Ενημερωνόμαστε επιλεκτικά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και περιορίζουμε τη συνεχή ροή ειδήσεων είτε από την τηλεόραση είτε από τα ψηφιακά μέσα.

Ο κορονοϊός είναι μια κατάσταση που από τη θέση μας δεν έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε. Προσπαθούμε λοιπόν να μην επηρεαστούμε και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ

Μέσα από την αναπνοή μας απομακρύνεται το 70% των τοξινών του σώματος και βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία. Καλύτερη αναπνοή σημαίνει λιγότερος κόπος για την καρδιά.

Παρά την μεγάλη σημασία της, η αναπνοή είναι πάντα στο παρασκήνιο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η αδιάκοπη ροή της παραμένει στην περιφέρεια της επίγνωσης, ποτέ στο επίκεντρο. Και παρότι η ακούσια λειτουργία της μάς “εξυπηρετεί” στο ότι δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να την ρυθμίσουμε, με το να αρκεστούμε σε μηχανική αναπνοή αρκούμαστε τελικά σε έναν οργανισμό που υπολειτουργεί. Χαμηλά επίπεδα ενέργειας, άγχος, κακή διάθεση, έλλειψη συγκέντρωσης, είναι μερικές από τις επιπτώσεις της μηχανικής αναπνοής.

Άσκηση αναπνοής: Ακολουθήστε την απλή αυτή άσκηση για λίγο περισσότερο από 5 λεπτά. Παρατηρήστε τον εαυτό σας, πώς νιώθετε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, μετά την άσκηση.

Διαλογισμός αναπνοής


Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Επιδεικνύουμε ωριμότητα, ψυχραιμία, σύνεση κι εφαρμόζουμε τις οδηγίες με συνέπεια.